Ciekawa, wciągająca, trochę jednostronna,ale warta poświęconego czasu.
Komentarze na jej temat przeczytałam na szczęście po jej przeczytaniu więc moja ocena jest subiektywna i wynika tylko z lektury.
Książka o stereotypach jakie rządzą w naszej kuchni. Z jednymi zgadzam się w pełni, niektóre traktuje trochę z przymrużeniem oka. Nie ma tu jednak ściemy i owijania w bawełnę.
Mity często dotyczą cholesterolu, jedzenia jajek czy masła. Wiele wiadomości znałam z poprzednich lektur, jednak wiele wiadomości z tej książki moją wiedzę uporządkowało, uzupełniło luki. Dlatego polecam.
Wg mnie nie warto przygody z taką literaturą zaczynać od takiej książki, niech będzie ona jedną z kolejnych, kiedy mamy już jakiś zasób wiedzy.
Okładka : twarda
Ocena:3+/6
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz